Bananenpudding met kersensaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
Bananenpudding
  • Kokosmelk - 300 ml
  • Gelatinepoeder - 2 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Eierdooiers - 2 stuks
  • Bananen - 3, rijp
  • Citroensap - 1 el
Kersensaus
  • Kersen - 250g, zonder pit
  • Citroensap - 1 el
  • Vanillepoeder - ½ tl
  • Arrowroot - 1 el
Bereiding
Bananenpudding
  1. Doe de kokosmelk in een steelpan en los hierin al roerende met een garde de gelatine op. Voeg de vanille toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  2. Pureer in de tussentijd de eierdooiers met de bananen en het citroensap in een kom.
  3. Haal, zodra de kokosmelk kookt, de pan van het vuur en schenk het hete mengsel al roerende met een garde bij het bananenmengsel in de kom. Het roeren is hierbij erg belangrijk; anders kunnen klontjes in de pudding ontstaan.
  4. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en laat opstijven in de koelkast. (ca. 2 uur)
Kersensaus
  1. Verhit de kersen in een steelpan samen met citroensap en vanillepoeder. Laat 20 min. zachtjes koken.
  2. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg vervolgens al roerende de arrowroot toe om de saus wat in te dikken.
  3. Serveer met de bananenpudding en eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/bananenpudding-met-kersensaus/