Courgette salade met garnalen en muntdressing
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • Courgette - 1
  • Rode biet - 2 stuks
  • Hollandse garnalen - 200g
  • Gedroogde vijgen - 4 stuks
  • Kokosmelk - 4 el (60 ml)
  • Extra vierge olijf olie - 2 el
  • Citroen - 1, uitgeperst
  • Munt - 4 el, vers
Bereiding
  1. Was de courgette en bietjes, de schil verwijderen is niet nodig. Gebruik een spiraalsnijder, julienne dunschiller, of gewone dunschiller om de groenten in lange slieren te snijden. Wie niet zulke
  2. apparaten in huis heef t kan de groenten raspen of f ijn snijden, dat werkt ook!
  3. Verdeel de groenten over 2 borden. Snijd de vijgen in plakjes.
  4. Verdeel de garnalen en vijgen over de groenten.
  5. Combineer kokosmelk, olijf olie, citroensap en munt in een kom en maal tot een gladde dressing met een staaf mixer, blender of foodprocessor. Of snijd de munt heel fijn en roer dit door de andere ingrediƫnten in een kommetje.
  6. Schenk de dressing over de salade en serveer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/courgette-salade-met-garnalen-en-muntdressing/