Receptenruil: Broccoli Speculaasbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediƫnten
  • Broccoli - 300g
  • Bananen - 2 stuks, rijp
  • Eieren - 5, groot
  • Appelazijn - 1 el
  • Kokosmeel - 75g
  • Speculaaskruiden - 1 el
  • Kaneel - 1 el
  • Baksoda - 1 tl
  • Zout - snuf je
  • Wortel - 250g, geraspt
  • Rozijnen - 75g
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en breng in een pan met water aan de kook. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en giet af . Laat even afkoelen.
  3. Pureer met een blender of staaf mixer de bananen met de eieren, appelazijn en de afgekoelde broccoli.
  4. Roer in een beslagkom de speculaaskruiden, kaneel, baksoda en zout door het kokosmeel.
  5. Schenk het eiermengsel bij het kokosmengsel en roer met een garde tot een dik beslag.
  6. Schep hier het wortelrasp en de rozijnen doorheen.
  7. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het brood in 55-60 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat het brood even af koelen voor je het serveert, de volgende dag is het overigens nog lekkerder.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/receptenruil-broccoli-speculaasbrood/