Receptenruil: Broccoli Speculaasbrood
Auteur: Marinka
Personen: 10
- Broccoli - 300g
- Bananen - 2 stuks, rijp
- Eieren - 5, groot
- Appelazijn - 1 el
- Kokosmeel - 75g
- Speculaaskruiden - 1 el
- Kaneel - 1 el
- Baksoda - 1 tl
- Zout - snuf je
- Wortel - 250g, geraspt
- Rozijnen - 75g
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Snijd de broccoli in roosjes en breng in een pan met water aan de kook. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar en giet af . Laat even afkoelen.
- Pureer met een blender of staaf mixer de bananen met de eieren, appelazijn en de afgekoelde broccoli.
- Roer in een beslagkom de speculaaskruiden, kaneel, baksoda en zout door het kokosmeel.
- Schenk het eiermengsel bij het kokosmengsel en roer met een garde tot een dik beslag.
- Schep hier het wortelrasp en de rozijnen doorheen.
- Verdeel het beslag over de cakevorm en bak het brood in 55-60 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het brood even af koelen voor je het serveert, de volgende dag is het overigens nog lekkerder.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/receptenruil-broccoli-speculaasbrood/
3.2.2925