Wanneer ik gerookte zalm gebruik, gebruik ik het liefst wilde zalm. Zoals je al op de foto ziet heeft deze een veel intensere kleur dan gerookte kweekzalm. Waarom wilde zalm? Omdat deze vissen in de vrije natuur leven, in het gebied waar ze van oorsprong voorkomen. Dit betekent dat ze een veel grotere variƫteit aan voeding binnen krijgen, wat bovendien van veel betere kwaliteit is. Kweekzalm krijgt vaak soja of granen te eten en dat hoort natuurlijk niet. (Heb jij wel eens een vis op land zien gaan om even wat graan of soja te oogsten?) Dit zie je vervolgens terug in de kwaliteit van het vlees: het bevat minder voedingsstof f en. Wilde zalm is over het algemeen wat duurder, maar qua voedingsstoffen krijg je dat dubbel en dwars terug.
Auteur: Marinka
Personen: 1
Ingrediƫnten
Groene asperges - 200g
Kokosolie - 1 el, vloeibaar
Gerookte zalm - 100g
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de onderste 2 cm van de asperges en besprenkel met kokosolie.
Verdeel de asperges over de bakplaat en rooster in 15 minuten gaar.
Serveer met de gerookte zalm.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/paleo-lunch-asperges-met-gerookte-zalm/