Op zoek naar een mooie, verantwoorde lunchtrommel? Die vind je in de webwinkel. Op de foto hierboven gebruik ik een RVS lunchtrommel. Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur: Marinka
Personen: 2
Ingrediƫnten
Zadencrackers
Pompoenpitten - 75g
Zonnebloempitten - 75g
Gebroken lijnzaad - 35g
Sesamzaad - 35g
Amandelmeel - 50g
Ei - 1 stuk
Kokosolie - 2 el, vloeibaar
Kipsalade
Kipfilet - 250g
Kokosolie - 1 el
Kerrie - 1 tl (optioneel)
Sla - 1 kropje
Mayonaise - 2-3 el, zelf gemaakt
Bereiding
Zadencrackers
Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Combineer alle ingrediƫnten voor de crackers in een grote kom en roer goed door elkaar.
Spreid het mengsel uit over de bakplaat in de vorm van een rechthoek met een dikte van 5mm. Druk stevig aan.
Bak de crackers in ca. 35 minuten knapperig. Laat even af koelen en breek vervolgens in stukken.
Kipsalade
Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de kokosolie in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Voeg eventueel wat kerrie toe.
Meng de kip met sla en mayonaise en serveer op de zadencrackers.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/paleo-lunch-zadencrackers-met-kip/