Paleo Lunch - Zadencrackers met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Op zoek naar een mooie, verantwoorde lunchtrommel? Die vind je in de webwinkel. Op de foto hierboven gebruik ik een RVS lunchtrommel. Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
Zadencrackers
  • Pompoenpitten - 75g
  • Zonnebloempitten - 75g
  • Gebroken lijnzaad - 35g
  • Sesamzaad - 35g
  • Amandelmeel - 50g
  • Ei - 1 stuk
  • Kokosolie - 2 el, vloeibaar
Kipsalade
  • Kipfilet - 250g
  • Kokosolie - 1 el
  • Kerrie - 1 tl (optioneel)
  • Sla - 1 kropje
  • Mayonaise - 2-3 el, zelf gemaakt
Bereiding
Zadencrackers
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediƫnten voor de crackers in een grote kom en roer goed door elkaar.
  3. Spreid het mengsel uit over de bakplaat in de vorm van een rechthoek met een dikte van 5mm. Druk stevig aan.
  4. Bak de crackers in ca. 35 minuten knapperig. Laat even af koelen en breek vervolgens in stukken.
Kipsalade
  1. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de kokosolie in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Voeg eventueel wat kerrie toe.
  2. Meng de kip met sla en mayonaise en serveer op de zadencrackers.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/gevogelte/paleo-lunch-zadencrackers-met-kip/