Gastblog Sjanett - Hazelnoot Chocolade Koekjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
  • Amandelmeel - 125g (1 cup)
  • Kastanjemeel - 35g (1/4 cup)
  • Cacao - 2 el
  • Keltisch zeezout - 1 snuf je
  • Ei - 1, losgeklopt
  • Vanille-extract - ½ tl
  • Milde olijfolie - 1 el
  • Honing - 2-3 el (of 10 druppels vloeibaar vanille stevia)
  • Pure chocolade - 50g (> 70% cacao)
  • Hazelnoten - 1 handje, f ijngehakt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 165ºC.
  2. Meng het amandelmeel, kastanjemeel, cacao poeder en zeezout in een kom. Voeg daaraan het ei, vanille-extract en olijf olie toe. Meng dit met een houten spaan tot je een deeg krijgt.
  3. Proef het deeg en voeg stevia of honing naar smaak toe. Kneed het deeg daarna met schone droge handen tot een bal.
  4. Leg de bal op een vel bakpapier en leg daar weer een tweede vel overheen. Gebruik een deegroller om het deeg tussen de vellen uit te rollen tot het ongeveer 2 mm dik is.
  5. Leg op een bakplaat en haal het bovenste vel bakpapier eraf .
  6. Snijd met een scherp mes of pizza snijder (vierkante of langwerpige) crackers van het deeg. Vormjes uitsteken met een koekjes uitsteker kan natuurlijk ook.
  7. Bak in de oven ongeveer 10-12 minuten. Laat de koekjes wat af koelen.
  8. Smelt in een hittebestendig kommetje boven een pannetje heet water de pure chocolade.
  9. Smeer de chocolade over de koekjes, strooi de stukjes hazelnoot erover en laat de chocolade uitharden.
  10. Bewaren in een luchtdichte trommel.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/gastblog-sjanett-hazelnoot-chocolade-koekjes/