Receptenruil - Glutenvrije Citroencake van Proeven met Liefde
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is eigendom van Proeven met Liefde. Bron: http://www.proevenmetliefde.nl/glutenvrije-citroencake/ Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 4-6
Ingrediƫnten
  • Dadelstroop - 3 el
  • Honing - 2 el
  • Eieren - 4 stuks
  • Amandelmelk - 125 ml (ik gebruikte kokosmelk)
  • Vanille-extract - 2 tl
  • Amandelmeel - 150g (ik gebruikte kastanjemeel)
  • Kokosmeel - 50g
  • Bakpoeder - 2 tl
  • Zout - snuf je
  • Citroen - 1, alleen het rasp
  • Rozijnen - 20g
  • Pure chocolade - 50g
  • Kokosmelk - 50 ml
Bereiding
  1. Meng de dadels met honing, eieren, amandelmelk, vanille en citroenrasp.
  2. Meng in een andere kom het kokos-en amandelmeel samen met het bakpoeder en snuf je zout.
  3. Voeg alle ingrediƫnten bij elkaar en roer tot een glad beslag. Spatel de rozijnen er doorheen.
  4. Doe het deeg in een cakevorm en zet 40 minuten in de oven op 190 graden Celsius. [Notitie: ik bakte mijn muf f ins 35 minuten op 175 graden Celsius]
  5. Als de cake uit de oven is en af gekoeld is, kun je het chocolademengsel maken.
  6. Verwarm water in een pan en zet hierop een kom.
  7. Smelt de chocola in de kom en voeg de kokosmelk hierbij. Roer goed door elkaar en schenk dit
  8. mengsel over de cake.
  9. Laat een half uurtje af koelen in de koelkast en geniet!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/receptenruil-glutenvrije-citroencake-van-proeven-met-liefde/