Receptenruil - Glutenvrije Citroencake van Proeven met Liefde
Auteur: Marinka
Personen: 4-6
- Dadelstroop - 3 el
- Honing - 2 el
- Eieren - 4 stuks
- Amandelmelk - 125 ml (ik gebruikte kokosmelk)
- Vanille-extract - 2 tl
- Amandelmeel - 150g (ik gebruikte kastanjemeel)
- Kokosmeel - 50g
- Bakpoeder - 2 tl
- Zout - snuf je
- Citroen - 1, alleen het rasp
- Rozijnen - 20g
- Pure chocolade - 50g
- Kokosmelk - 50 ml
- Meng de dadels met honing, eieren, amandelmelk, vanille en citroenrasp.
- Meng in een andere kom het kokos-en amandelmeel samen met het bakpoeder en snuf je zout.
- Voeg alle ingrediƫnten bij elkaar en roer tot een glad beslag. Spatel de rozijnen er doorheen.
- Doe het deeg in een cakevorm en zet 40 minuten in de oven op 190 graden Celsius. [Notitie: ik bakte mijn muf f ins 35 minuten op 175 graden Celsius]
- Als de cake uit de oven is en af gekoeld is, kun je het chocolademengsel maken.
- Verwarm water in een pan en zet hierop een kom.
- Smelt de chocola in de kom en voeg de kokosmelk hierbij. Roer goed door elkaar en schenk dit
- mengsel over de cake.
- Laat een half uurtje af koelen in de koelkast en geniet!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/geen-onderdeel-van-een-categorie/receptenruil-glutenvrije-citroencake-van-proeven-met-liefde/
3.2.2925