Mango - 2 grote, rijpe exemplaren, geschild en in blokjes gesneden
Sinaasappel - 1, alleen het rasp
Chocolade gembersaus
Kokosmelk - 120 ml
Gemberwortel - 2 cm, geschild en geraspt
Honing - 2 el
Cacao - 5 Ć 6 el
Bereiding
Combineer kokosmelk, gelatinepoeder, vanille en gember in een pan. Roer met een garde tot de gelatine volledig op is gelost en breng het vervolgens aan de kook.
Haal de pan, zodra het mengsel kookt, van het vuur en voeg de mango's toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer het sinaasappelrasp door het mengsel.
Spoel een puddingvorm om met koud water en schenk het mengsel erin. Laat de pudding helemaal opstijven in de koelkast; ca. 4 uur. (of 1½ uur in de vriezer)
Maak vlak voor het serveren de saus: roer kokosmelk, gember en honing door elkaar in een kom en voeg zoveel cacao toe tot de saus dikker wordt.
Stort de pudding op een bord en schenk de saus er overheen.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/mangopudding-met-chocolade-gembersaus/