Boerenkoolchips
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 1
Ingrediƫnten
  • Boerenkool - 5 takken
  • Olijfolie - 1 el
  • Peper en zout - naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de boerenkool en trek het blad van de takken af . Scheur het blad in hapklare stukken; de chips.
  3. Dep de boerenkoolchips goed droog (voor het beste resultaat kun je een slacentrifuge gebruiken) en besprenkel ze vervolgens met de olijfolie en wat versgemalen peper en zout.
  4. Meng alles voorzichtig door elkaar en leg de chips naast elkaar op de bakplaat.
  5. Bak de chips in 10-15 minuten knapperig en donkergroen. Pas op dat ze niet verbranden!
  6. Laat de chips nog een minuut of 10 af koelen voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/boerenkoolchips/