Kalkoengehaktballen met courgette spaghetti
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300g kalkoenvlees, in blokjes
  • 1 bosui, in ringen
  • 4 el verse koriander
  • 1 tl komijnzaad
  • peper en zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 el citroensap
  • 2 courgettes
  • 1 el kokosolie
  • 2 el sesamzaad
Bereiding
  1. Combineer kalkoen, bosui, koriander, komijnzaad en wat peper en zout in de foodprocessor en maal fijn tot een kleverige massa.
  2. Vorm ca. 8 gehaktballetjes van het mengsel en leg apart op een bord.
  3. Snijd de uiteinden van de courgettes af en draai met behulp van een spiraalsnijder tot spaghetti.
  4. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui aan. Voeg gehaktballen toe en bak deze rondom bruin.
  5. Schenk kokosmelk in de pan, en roer kerriepoeder, korianderzaad en citroensap door de saus. Breng aan de kook.
  6. Laat de saus ca. 5 minuten indikken en de gehaktballen verder doorgaren. Schep de courgette spaghetti er vervolgens snel doorheen en bak deze nog 1-2 minuten mee.
  7. Garneer met sesamzaad.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kalkoengehaktballen-met-courgette-spaghetti/