Thaise noodlecurry met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten en nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 stengel citroengras, fijn gesneden
  • 350g kipfilet, in blokjes
  • 2 el Thaise gele currypasta
  • 250 ml kokosmelk
  • 450g pastinaak
  • 1 el kokosolie
  • 1 rijpe mango, geschild en in reepjes
  • 4 el cashewnoten
  • 2 el verse koriander, fijn gesneden
Bereiding
  1. Was de pastinaak en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder in lange noodles. Zet apart.
  2. Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en citroengras tot de ui zacht is.
  3. Voeg kip en currypasta toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  4. Schenk kokosmelk bij de curry en voeg ook de pastinaaknoodles toe. Bak dit nog 2-3 mee tot de noodles wat zachter zijn geworden.
  5. Serveer de curry met mango, cashewnoten en verse koriander.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/thaise-noodlecurry-met-kip/