Paleo Spaghetti Bolognese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediƫnten
  • 2 courgettes
  • 100g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 400g rundergehakt
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 140g tomatenpuree
  • 4 el verse oregano
  • peper naar smaak
  • 1 el kokosolie
Bereiding
  1. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd er met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten van.
  2. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
  3. Voeg ui en knoflook toe en bak tot deze zacht zijn.
  4. Bak het gehakt mee tot dit goudbruin is en schenk er vervolgens de gezeefde tomaten en tomatenpuree bij. Laat op een laag vuur iets indikken.
  5. Verhit in de tussentijd de kokosolie in een andere hapjespan en bak hierin de courgette spaghetti in 1-2 minuten zacht.
  6. Breng de bolognese saus op smaak met wat peper en garneer met oregano. Serveer met de courgette spaghetti.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/paleo-spaghetti-bolognese/