Chorizoburgers met coleslaw en friet
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze chorizoburgers zijn heerlijk met knapperige zoete aardappelfriet. Het recept voor deze frietjes vind je hier. Dit recept bevat eieren (in de mayonaise).
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
Chorizoburgers
  • 500g rundergehakt
  • 80g chorizo, heel fijn gesneden
  • 40g gedroogde appels, heel fijn gesneden
  • 2 el verse tijm
  • 1 el kokosolie
Coleslaw
  • 2 wortels
  • 1 koolrabi, geschild
  • ¼ rode kool
  • 4 el mayonaise
  • 1 el verse peterselie
Bereiding
Chorizoburgers
  1. Combineer gehakt met chorizo, appel en tijm in een kom.
  2. Kneed goed door elkaar en vorm er 4 hamburgers van. Leg apart op een bord.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de chorizoburgers in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  4. Serveer met coleslaw, mayonaise en zoete aardappelfriet.
Coleslaw
  1. Gebruik een foodprocessor met raspschijf of een mandoline om de wortels, koolrabi en rode kool fijn te raspen.
  2. Meng de mayonaise en peterselie door de geraspte groenten en schep door elkaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/vaderdagrecept-chorizoburgers-met-coleslaw-en-friet/