Gezonde verjaardagstaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediënten
Chocoladecake
  • 100g kokosmeel
  • 75g cacao
  • 1 tl baksoda
  • 8 eieren
  • 80 ml honing
  • 80 ml kokosolie, vloeibaar
IJs
  • 500 ml kokosroom, gekoeld
  • 300g kersen, ontpit
  • 3 rijpe perziken, geschild en in partjes
  • 100g santen, fijn gesneden
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
Chocoladecake
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed 2 ronde springvormen met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en gebruik een handmixer (of foodprocessor, of blender) om tot een glad beslag te mengen.
  3. Verdeel het beslag over de springvormen en bak deze in 20-25 minuten gaar.
  4. Laat de cakes volledig afkoelen.
IJs
  1. Combineer alle ingrediënten voor het ijs in een foodprocessor en maal tot een gladde massa.
  2. Schenk het mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van het apparaat.
  3. Besmeer een van de chocoladecakes met een laag ijs en leg er de andere cake bovenop, besmeer de taart bovenop en rondom met het ijs. Let op: doe dit snel, anders smelt het.
  4. Zet de taart voor het serveren ten minste 2 uur in de vriezer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/gezonde-verjaardagstaart/