Gehaktballen met pistachenoten en avocadodip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
Gehaktballen
  • 500g rundergehakt
  • 75g pistachenoten, gepeld en gehakt
  • 8 gedroogde abrikozen, fijn gesneden
  • 1 el ras el hanout
  • ¼ tl zout
Avocadodip
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 2 limoenen
  • 4 el verse koriander, fijn gesneden
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en kneed deze goed door elkaar.
  3. Vorm bolletjes van het gehaktmengsel en leg deze in een ovenschaal.
  4. Bak de gehaktballen in 30 minuten goudbruin en gaar.
  5. Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en combineer dit met de overige ingrediënten voor de avocadodip in een kom.
  6. Prak de avocado heel fijn met een vork.
  7. Serveer de gehaktballen met de avocadodip.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gehaktballen-met-pistachenoten-en-avocadodip/