Rabarbercurry met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 1 grote bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 600g kipfilet, in blokjes
  • 3 stengels rabarber, in plakjes
  • 150g kersen zonder pit (vers of diepvries)
  • zout naar smaak
  • 4 el verse basilicum
Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp deze met behulp van een foodprocessor tot een soort rijstkorrels.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui en knoflook tot deze zacht beginnen te worden.
  3. Voeg de blokjes kip toe en bak deze rondom bruin.
  4. Meng rabarber en kersen door het gerecht en laat het geheel in 6-7 minuten zachtjes inkoken, schep regelmatig om.
  5. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst in 2-3 minuten al omscheppend gaar.
  6. Breng de rabarbercurry op smaak met wat zout en serveer met de bloemkoolrijst. Garneer met verse basilicum.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/rabarbercurry-met-kip/