Deze pudding is hét ideale toetje of tussendoortje op zonnige dagen. Natuurlijk suikervrij, glutenvrij en zuivelvrij, en vooral heel erg lekker. De pruimensaus is niet per se noodzakelijk, maar voegt zeker iets toe!
Auteur: Marinka
Personen: 4-6
Ingrediënten
Pudding
500 ml kokosmelk
4 el gelatinepoeder
½ tl vanille
250g kersen, zonder pit
125g blauwe bessen
sap van ½ citroen
Pruimensaus
2 pruimen
1 el verse munt
Bereiding
Pudding
Roer kokosmelk, gelatine en vanille door elkaar in een steelpan en breng dit vervolgens aan de kook. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en voeg kersen, blauwe bessen en citroensap toe. Pureer het geheel met een staafmixer. (of schenk alles in de blender)
Spoel een puddingvorm met een inhoud van 1 liter om met koud water en schenk er vervolgens het puddingmengsel in.
Laat de pudding eerst iets afkoelen voordat je deze in de koelkast zet om verder op te stijven.
De pudding is na 3 à 4 uur in de koelkast klaar om te serveren.
Pruimensaus
Combineer pruimen en munt in een foodprocessor of blender en pureer tot een gladde saus.
Schenk de saus vlak voor het serveren over de pudding.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/zomerfruitpudding/