Dit is het basisrecept voor de pitabroodjes, met de vulling kun je variƫren zoveel je wilt. Op de foto heb ik gekozen voor een vulling van sla, gerookte kip, avocado en granaatappel.
Auteur: Marinka
Personen: 2
Ingrediƫnten
1 rijpe bakbanaan
60 ml kokosmelk
60 ml kokosolie
½ tl zout
250 - 275g tapiocameel
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Combineer bakbanaan, kokosmelk, kokosolie en zout in een kom en pureer tot een gladde massa.
Voeg 200 gram tapiocameel toe en roer tot zich een deeg begint te vormen.
Voeg nu telkens een beetje tapiocameel toe en kneed dit er met de hand doorheen tot je een dik, kneedbaar deeg hebt wat niet aan je handen blijft plakken.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol deze tot een bal.
Druk de deegballen uit op de bakplaat, tot ze nog ongeveer 1 cm dik zijn.
Bak de broodjes in 17-18 minuten in het midden van de oven. De bovenkant is nu bol komen te staan.
Laat de broodjes even afkoelen voor je ze open snijdt en vul ze vervolgens met een vulling naar keuze.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/auto-immuun/paleo-pitabroodjes/