Paleo Pasta met Champignonroomsaus
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 2 courgettes
- 3 el kokosolie
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 250g kastanjechampignons, in plakjes
- 150 ml kokosmelk
- 2 el verse oregano
- 2 el verse tijm
- 1 el appelazijn
- peper en zout
- 300g rundergehakt
- 4 el verse peterselie, fijn gesneden
- Was de courgettes en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder of julienne dunschiller in lange slierten.
- Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook aan.
- Voeg kastanjechampignons toe en bak deze mee tot ze vocht beginnen te verliezen.
- Schenk kokosmelk bij het mengsel en voeg ook oregano en tijm toe. Breng aan de kook.
- Haal de pan meteen van het vuur en voeg appelazijn, peper en zout toe. Pureer de saus met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.
- Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 4-5 minuten rul.
- Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgetteslierten 1-2 minuten tot deze wat zachter zijn.
- Serveer de courgetteslierten met het gehakt en de champignonroomsaus. Garneer met wat peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/paleo-pasta-met-champignonroomsaus/
3.2.2925