Paleo Pasta met Champignonroomsaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 courgettes
  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 250g kastanjechampignons, in plakjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 el verse oregano
  • 2 el verse tijm
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 300g rundergehakt
  • 4 el verse peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Was de courgettes en snijd deze met behulp van een spiraalsnijder of julienne dunschiller in lange slierten.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de uien en knoflook aan.
  3. Voeg kastanjechampignons toe en bak deze mee tot ze vocht beginnen te verliezen.
  4. Schenk kokosmelk bij het mengsel en voeg ook oregano en tijm toe. Breng aan de kook.
  5. Haal de pan meteen van het vuur en voeg appelazijn, peper en zout toe. Pureer de saus met behulp van een staafmixer, foodprocessor of blender.
  6. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt in 4-5 minuten rul.
  7. Verhit 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de courgetteslierten 1-2 minuten tot deze wat zachter zijn.
  8. Serveer de courgetteslierten met het gehakt en de champignonroomsaus. Garneer met wat peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/paleo-pasta-met-champignonroomsaus/