Watermeloen Gummies
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 300g watermeloen, zonder schil
- sap van 1 sinaasappel
- 1½ el gelatinepoeder
- ¼ tl vanillepoeder
- Pureer het vruchtvlees van de watermeloen in een blender of foodprocessor.
- Druk de pulp door een fijne zeef, boven een kom, tot er echt geen vocht meer uit komt.
- Roer sinaasappelsap door het watermeloensap en schenk de helft van het mengsel in een steelpan.
- Strooi gelatinepoeder over het sap in de kom en laat dit een paar minuten staan, de gelatine begint dan op te lossen.
- Verwarm het sap in de steelpan: het hoeft absoluut niet te koken of heet aan te voelen. Als het warm aanvoelt is het goed.
- Schenk het warme sap in de kom en roer goed door elkaar met een garde. Voeg vanillepoeder toe.
- Als er eventueel nog klontjes in het mengsel zitten kun je het geheel even pureren met een staafmixer of blender.
- Spoel een flexibele chocolade/-puddingvorm om met koud water en verdeel het mengsel hierover.
- Laat in 1 uur opstijven in de koelkast.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/watermeloen-gummies/
3.2.2925