Kalkoencurry
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 kleine bloemkool
- 2 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, in plakjes
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 300g kalkoenfilet, in blokjes
- 1 tl kaneel
- 1 tl laos
- ½ tl kurkuma
- ½ tl piment
- ½ tl zout
- ¼ tl kruidnagel
- 180 ml kokosroom
- Verse koriander of peterselie om te garneren
- Snijd de bloemkool in roosjes en rasp/maal deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
- Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en gember aan tot deze zacht zijn.
- Voeg kalkoenblokjes toe en bak deze rondom bruin.
- Meng alle kruiden en kokosroom door het gerecht en laat het geheel 5-10 minuten indikken op een laag vuur.
- Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst 1-2 minuten aan.
- Serveer de bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander of peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kalkoencurry/
3.2.2708