Kalkoencurry
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 300g kalkoenfilet, in blokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl laos
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl piment
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kruidnagel
  • 180 ml kokosroom
  • Verse koriander of peterselie om te garneren
Bereiding
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp/maal deze met behulp van een foodprocessor tot korrels ter grootte van rijst.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin ui, knoflook en gember aan tot deze zacht zijn.
  3. Voeg kalkoenblokjes toe en bak deze rondom bruin.
  4. Meng alle kruiden en kokosroom door het gerecht en laat het geheel 5-10 minuten indikken op een laag vuur.
  5. Verhit in de tussentijd 1 el kokosolie in een andere pan en bak hierin de bloemkoolrijst 1-2 minuten aan.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de curry en garneer met verse koriander of peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/kalkoencurry/