Meng het gehakt met de vleeskruiden en rol er balletjes van. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
Was de zoete aardappels en verwijder eventueel de schil met een dunschiller.
Snijd de zoete aardappels met behulp van een spiraalsnijder in lange noodles, of gebruik een julienne dunschiller. Zet apart.
Maak nu de saus: verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin ui, knoflook, rode peper en gember zachtjes aan.
Bak komijnzaad en korianderzaad enkele seconden mee voor je er kokosmelk en zonnebloempasta aan toevoegt.
Laat de saus 1-2 minuten zachtjes koken en breng vervolgens verder op smaak met citroensap en vissaus.
Verhit kokosolie in een wok en bak hierin de zoete aardappelnoodles in 3-4 minuten al omscheppend iets zachter; ze hoeven echter niet helemaal zacht te zijn.
Serveer de noodles met de gehaktballetjes en de satésaus en garneer met verse koriander.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gehaktballetjes-in-satesaus/