Gehaktballetjes in satésaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediënten
Gehakballetjes
  • 300g rundergehakt
  • 1½ tl gehakt-/vleeskruiden
Satésaus
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • 180 ml kokosmelk
  • 120 ml zonnebloempasta
  • 1 el citroensap
  • 2 tl vissaus
Zoete aardappelnoodles
  • 500g zoete aardappel
  • 1 el kokosolie
  • 2 el verse koriander, als garnering
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
  2. Meng het gehakt met de vleeskruiden en rol er balletjes van. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Was de zoete aardappels en verwijder eventueel de schil met een dunschiller.
  4. Snijd de zoete aardappels met behulp van een spiraalsnijder in lange noodles, of gebruik een julienne dunschiller. Zet apart.
  5. Maak nu de saus: verhit de kokosolie in een steelpan en bak hierin ui, knoflook, rode peper en gember zachtjes aan.
  6. Bak komijnzaad en korianderzaad enkele seconden mee voor je er kokosmelk en zonnebloempasta aan toevoegt.
  7. Laat de saus 1-2 minuten zachtjes koken en breng vervolgens verder op smaak met citroensap en vissaus.
  8. Verhit kokosolie in een wok en bak hierin de zoete aardappelnoodles in 3-4 minuten al omscheppend iets zachter; ze hoeven echter niet helemaal zacht te zijn.
  9. Serveer de noodles met de gehaktballetjes en de satésaus en garneer met verse koriander.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gehaktballetjes-in-satesaus/