Frisse Perziktaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 8-10
Ingrediƫnten
Bodem
  • 250g Medjool dadels
  • 150g witte amandelen
  • 100g kokosrasp
Vulling
  • 5 rijpe perziken, zonder pit
  • sap en rasp van 1 citroen
  • ½ tl vanillepoeder
  • 250 ml kokosolie, vloeibaar
  • 200g santen, vloeibaar
Bereiding
  1. Begin met het smelten van de santen: haal het zakje uit het kartonnen doosje en vul een steelpan met heet water (gewoon uit de kraan). Leg het zakje met santen in het water, dan wordt het vanzelf zacht.
  2. Combineer alle ingrediƫnten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een korrelige, plakkerige massa.
  3. Druk het mengsel uit over de bodem van een springvorm en zet even apart.
  4. Combineer de perziken, citroensap en -rasp en vanille in de foodprocessor of blender. Je kunt ervoor kiezen de perziken eerst te schillen, maar dat hoeft niet per se. Ik heb ze in hun geheel gebruikt.
  5. Maal het fruit heel fijn en voeg daarna de kokosolie toe. Zet de foodprocessor weer aan totdat de olie volledig in het mengsel op is genomen.
  6. Knip de verpakking met santen open en knijp de inhoud eruit in de kom van de foodprocessor. Zet het apparaat weer aan en maal net zo lang tot de santen volledig op is genomen en er een gladde massa is ontstaan.
  7. Verdeel de perzikvulling over de taartbodem en laat de taart 3-4 uur volledig opstijven in de koelkast voor je deze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/frisse-perziktaart/