Frisse Zoete Aardappelsalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 500g zoete aardappel
  • 1 el kokosolie
  • 1 sinaasappel
  • 15g verse koriander, fijn gesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • snuf zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schrob de zoete aardappels schoon en snijd ze vervolgens in blokjes.
  3. Wrijf ze zoete aardappelblokjes in met de kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 15 minuten gaar.
  4. Maak in de tussentijd de dressing: rasp de sinaasappel en combineer deze met geraspte gember, olijfolie, citroensap en zout in een kommetje. Roer goed door elkaar.
  5. Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel in stukjes en meng dit, samen met de verse koriander, door de geroosterde zoete aardappel.
  6. Schenk de dressing over de salade en serveer.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/frisse-zoete-aardappelsalade/