Paleo Salted Caramel en Chocolade-fudge
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept maakt een flinke hoeveelheid caramel en chocolade; hier houd je zeker nog van over nadat je de cake er mee hebt versierd. Wil je dit niet? Voel je dan vrij om de hoeveelheden te halveren. Dit recept bevat eieren (om de cake te kunnen bakken).
Auteur:
Ingrediënten
Paleo Salted Caramel
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 50 ml kokosolie, vloeibaar
  • 50 ml water
  • 1 tl zeezout
  • ¼ tl vanillepoeder
Chocolade
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 100g cacao
  • 3 el honing
Bereiding
Paleo Salted Caramel
  1. Combineer alle ingrediënten voor de caramel in de foodprocessor en pureer in enkele minuten tot een dikke, gladde en plakkerige massa. Schraap de ingrediënten die aan de zijkant van de kom blijven plakken telkens even naar beneden, zo wordt alles in de caramel opgenomen.
Chocolade
  1. Combineer alle ingrediënten in een kom en roer tot een dunne, gladde massa.
  2. Gebruik warm als een soort glazuur, of laat het hard worden in de koelkast en snijd het in blokjes voor een chocolade-fudge.
Notities
Tip: Heb je wat van de caramel en het chocolademengsel over? Schenk de chocolade dan in een bakje en zet het in de koelkast: zo wordt het een soort fudge. Na een uurtje of 2 kun je het in mooie blokjes snijden.
Ook de caramel kun je in de koelkast enkele dagen bewaren. Besmeer bovenstaande chocoladeblokjes er bijvoorbeeld mee!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/reviews/paleo2go-cakemix-paleo-salted-caramel-genieten/