Hazelnootmuffins met bosvruchtenjam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is voldoende voor 4 jumbo muffins, of voor 8 muffins van standaardformaat. Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 8
Ingrediƫnten
  • 300g hazelnotenmeel (of amandelmeel)
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl baksoda
  • 5 eieren
  • 80 ml kokosolie
  • 60 ml honing
  • 4 grote eetlepels bosvruchtenjam (zonder toegevoegde suikers)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Vet een muffinvorm in met wat kokosolie, of gebruik papieren muffinvormpjes.
  2. Combineer alle ingrediƫnten behalve de bosvruchtenjam in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  4. Schep op elke muffin een lepel van de bosvruchtenjam (gebruik ½ el per muffin als je standaard muffinvormpjes gebruikt, of 1 el per muffin als je jumbo muffins maakt).
  5. Gebruik een cocktailprikker om de jam voorzichtig door het beslag heen te roeren. Roer niet te veel; de grootste hoeveelheid jam zal bovenop de muffin blijven liggen.
  6. Bak de muffins in 25-30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze een half uurtje afkoelen voor je ze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/hazelnootmuffins-met-bosvruchtenjam/