Appel-kaneel Kogels
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 10
Ingrediƫnten
  • 250g witte amandelen
  • 175g dadels, zonder pit
  • 125g gedroogde appel
  • 1 el kaneel
  • 50g kokosrasp
  • water
Bereiding
  1. Combineer amandelen, dadels, appel en kaneel in een foodprocessor en maal in enkele minuten tot een dikke, gladde massa. Voeg geleidelijk wat water toe om dit proces makkelijker te maken: begin met een scheutje water tot maximaal 125 ml.
  2. Strooi kokosrasp op een bord.
  3. Neem telkens een flinke lepel vol van het appel-kaneel mengsel en draai dit met de hand tot een flinke bol, ter grootte van een golfbal.
  4. Rol de appel-kaneel kogels door de kokosrasp tot deze rondom bedekt zijn met het rasp.
  5. Serveer meteen, of bewaar de kogels tot gebruik in de koelkast. In de koelkast worden de kogels nog iets steviger.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/appel-kaneel-kogels/