OERhollands - Spruitjes met kruidige speklappen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 600g spruitjes, gehalveerd
  • 1 el kokosolie
  • 4 biologische speklappen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl laos
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl kurkuma
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Wrijf de spruitjes in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat.
  3. Bak de spruitjes in 20 minuten gaar.
  4. Meng de olijfolie, citroensap en droge kruiden door elkaar in een diep bord tot zich een dikke pasta heeft gevormd.
  5. Wrijf de speklappen rondom in met de kruidenpasta.
  6. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de speklappen hierin aan. Zet het vuur vrijwel direct laag en laat de speklappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant worden. Draai de speklappen af en toe om, om aanbranden te voorkomen.
  7. Serveer met de geroosterde spruitjes.
Ook lekker met wat mosterd of zelfgemaakte mayonaise erbij.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/oerhollands-spruitjes-met-kruidige-speklappen/