OERhollands - Gehaktbal met rucolastamp
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Houd je niet zo van de licht bittere smaak van koolraap? Gebruik dan eens knolselderij, zoete aardappel, pastinaak, bloemkool of een combinatie hiervan als vervanger! De bereidingswijze blijft gewoon hetzelfde. Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
Gehaktballen
  • 500g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl kokosmeel
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • peper
  • 1 el kokosolie
Rucolastamp
  • 1 kg koolraap, in blokjes gesneden (of knolselderij, zoete aardappel, pastinaak of bloemkool)
  • 80g rucola
  • peper en zout
Bereiding
  1. Combineer alle ingrediƫnten voor de gehaktballen (behalve de kokosolie) in een kom en kneed door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel in 4 gelijke stukken en rol hier grote ballen van.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
  4. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan, laat de gehaktballen in ca. 20 minuten volledig gaar worden.
  5. Breng de blokjes koolraap in een pan met water aan de kook. Kook in 12-15 minuten zacht en gaar.
  6. Stamp de blokjes koolraap fijn met een pureestamper en meng er de rucola doorheen.
  7. Leg de gegaarde gehaktballen apart op een bord maar laat de pan op het vuur staan. Voeg 150 ml water toe en schraap de bruine stukjes van de bodem van de pan.
  8. Laat deze jus ca. 3 minuten inkoken en breng vervolgens op smaak met wat peper en zout.
  9. Serveer de rucolastamp met de gehaktballen en jus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/oerhollands-gehaktbal-met-rucolastamp/