OERhollands - Boerenpannenkoek
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en nachtschades. De paprika kun je bijvoorbeeld vervangen door blokjes wortel. Tip: heb je geen ovenbestendige pan? Gebruik dan een gewone pan en hevel alles vóór het de oven in gaat over in een ingevette ovenschaal. Dat werkt ook prima!
Auteur:
Personen: 3-4
Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 4 el kokosmeel
  • 200g spekblokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250g champignons, in plakjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Klop de eieren los in een kom samen met kokosmelk en kokosmeel tot zich een glad beslag vormt. Zet apart.
  3. Zet een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes bijna krokant.
  4. Voeg prei, paprika en champignons toe en bak deze 2-3 minuten mee tot ze wat zachter zijn.
  5. Schenk het beslag over de groenten in de pan, haal de pan van het vuur en zet deze in de oven.
  6. Bak de pannenkoek in 30 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/oerhollands-boerenpannenkoek/