OERhollands - Ragout
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600g kipfilet
  • 120 ml kokosolie
  • 5 el amandelmeel
  • 5 el kokosmeel
  • 200g kastanjechampignons, in plakjes
  • 500 ml bottenbouillon
  • 4 el arrowroot
  • peper en zout
Bereiding
  1. Leg de kipfilet in een pan met water en breng aan de kook. Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.
  2. Verhit de kokosolie zachtjes in een diepe pan. Roer amandelmeel en kokosmeel door de olie, blijf rustig roeren tot er een karamel-achtige kleur ontstaat.
  3. Voeg nu champignons en bouillon toe en kook dit 2-3 minuten mee.
  4. Voeg arrowroot toe en pureer de ragout vervolgens tot een gladde saus.
  5. Snijd de gekookte kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ragout. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met groenten naar keuze.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/oerhollands-ragout/