OERhollands - Soep met ballen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat nachtschades.
Auteur:
Personen: 4
Ingrediƫnten
  • 400g rundergehakt
  • 2 tl biologische gehaktkruiden
  • 750 ml bottenbouillon
  • 350g soepgroenten
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 150g tomatenpuree
  • peper en zout
  • 4 el peterselie, fijn gesneden
Bereiding
  1. Kneed de gehaktkruiden door het gehakt en rol hier kleine gehaktballetjes van.
  2. Breng de bouillon aan de kook in een soeppan en kook hierin de gehaktballetjes in 8-10 minuten gaar.
  3. Voeg soepgroenten, tomaten en tomatenpuree toe en kook nog 5 minuten zachtjes door.
  4. Breng op smaak met peper en zout en garneer met peterselie.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/oerhollands-soep-met-ballen/