Kaneelstoofvlees
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 3
Ingrediƫnten
  • Uien - 2 grote, gehakt
  • Winterpeen - 1 grote, in plakjes
  • Pastinaak - 1 grote, in plakjes
  • Knoflook - 6 tenen, gepeld
  • Runderriblappen - 450g, in blokjes
  • Kaneel - 2 el
  • Gemberpoeder - 2 tl
  • Gemalen Korianderzaad - 1 tl
  • Laurierblad - 2
  • Peper - naar smaak
  • Zout - naar smaak
  • Runderbouillon - 200ml
  • Kokosolie - 2 tl
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en verhit de kokosolie in een ovenvaste stoof pan.
  2. Bak de uien, winterpeen, pastinaak en knof look even aan in de olie en voeg vervolgens de stukken rundvlees en de kruiden toe. Schep alles even door elkaar.
  3. Voeg de bouillon (of water) toe en breng het geheel aan de kook met het deksel op de pan.
  4. Haal de pan vervolgens van het vuur en zet deze in de oven.
  5. Laat het gerecht 2 uur zachtjes stoven tot het vlees erg mals en gaar is. Eet smakelijk!
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/kaneelstoofvlees/