OERhollands - Boerenkool met worst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 2-3
Ingrediƫnten
  • 400g worst naar keuze
  • 500g pastinaak, in blokjes
  • 500g bloemkool, in roosjes
  • 300g boerenkool, fijn gesneden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • Optioneel: 3 el edelgistvlokken (voor een kaas-achtige smaak)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de worst op de bakplaat en bak deze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Breng in een pan met water de pastinaak en bloemkool aan de kook. Kook de groenten zachtjes in 10 minuten gaar.
  4. Voeg boerenkool, knoflook en nootmuskaat toe en gebruik een pureestamper om tot een grove stamppot te stampen. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel de edelgistvlokken toe.
  5. Serveer de stamppot met de worst.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/oerhollands-boerenkool-met-worst/