OERhollands - Paleo Bitterkoekjespudding
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediënten
Bitterkoekjes
  • 200g amandelmeel
  • 60 ml honing
  • 1 ei
Pudding
  • 750 ml amandelmelk
  • 100g amandelmeel
  • 60 ml honing
  • 4 el gelatinepoeder
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bitterkoekjes en roer tot een dik deeg.
  3. Vorm 16 kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de bitterkoekjes in 20 minuten goudbruin.
  4. Combineer alle ingrediënten voor de pudding in een pan en roer goed door elkaar, zorg dat er geen klontjes gelatine in blijven drijven. (mocht dat toch gebeuren dan kun je dat oplossen met behulp van staafmixer of blender)
  5. Breng het mengsel bijna aan de kook.
  6. Spoel een puddingvorm om met koud water en giet er vervolgens het puddingmengsel in.
  7. Verkruimel 8 van de bitterkoekjes en strooi deze in de pudding.
  8. Zet de pudding ten minste 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Serveer met de overgebleven bitterkoekjes.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/dessert/oerhollands-paleo-bitterkoekjespudding/