Paleo Feest - Gevuld Speculaas
Auteur: Marinka
Personen: 12
- 200g amandelmeel
- 80 ml honing
- 2 tl citroensap
- 1 ei
- 200g amandelmeel
- 150g kastanjemeel
- 75g arrowroot
- 150g kokosbloesemsuiker
- 20g speculaaskruiden
- Snuf zout
- 120 ml kokosolie, vloeibaar
- 60 ml kokosmelk
- 2 eieren
- Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een vierkante bakvorm (of ronde springvorm) in met wat kokosolie.
- Combineer alle ingrediënten voor het amandelspijs in een kom, roer tot een dik deeg en zet apart.
- Combineer alle droge ingrediënten voor de speculaas in een kom en roer er de natte ingrediënten doorheen.
- Verdeel de helft van het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm, gebruik eventueel natte handen om het mooi uit te spreiden.
- Kneed een dunne plak van het amandelspijs en leg bovenop de speculaaslaag.
- Dek af met de andere helft van het speculaasmengsel. Verdeel er eventueel wat witte amandelen overheen als decoratie.
- Bak het gevuld speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/oerhollands/paleo-feest-gevuld-speculaas/
3.2.2925