Paleo Feest - Gevuld Speculaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren en noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediënten
Amandelspijs
  • 200g amandelmeel
  • 80 ml honing
  • 2 tl citroensap
  • 1 ei
Speculaas
  • 200g amandelmeel
  • 150g kastanjemeel
  • 75g arrowroot
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 20g speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 160°C en vet een vierkante bakvorm (of ronde springvorm) in met wat kokosolie.
  2. Combineer alle ingrediënten voor het amandelspijs in een kom, roer tot een dik deeg en zet apart.
  3. Combineer alle droge ingrediënten voor de speculaas in een kom en roer er de natte ingrediënten doorheen.
  4. Verdeel de helft van het speculaasmengsel over de bodem van de bakvorm, gebruik eventueel natte handen om het mooi uit te spreiden.
  5. Kneed een dunne plak van het amandelspijs en leg bovenop de speculaaslaag.
  6. Dek af met de andere helft van het speculaasmengsel. Verdeel er eventueel wat witte amandelen overheen als decoratie.
  7. Bak het gevuld speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/oerhollands/paleo-feest-gevuld-speculaas/