Herfstsalade met pompoen
Auteur: Marinka
Personen: 1
- ¼ pompoen, in schijven
- 1 tl kokosolie
- 100g (biologische) spekblokjes
- 100g boerenkool, fijn gesneden
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 2 el verse peterselie
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Wrijf de schijven pompoen in met kokosolie en verdeel ze over de bakplaat. Rooster in 20-25 minuten licht goudbruin en gaar.
- Combineer knoflook, peterselie, olijfolie en balsamico azijn in een kom en pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde dressing.
- Zet een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekblokjes krokant.
- Voeg boerenkool toe en bak dit 1-2 minuten mee.
- Schep de pompoen door de boerenkool met spekjes en serveer met de dressing.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/herfstsalade-met-pompoen/
3.2.2807