OERhollands - Friet met stoofvlees
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 2 el kokosolie
- 2 uien, in halve ringen
- 3 tenen knoflook, fijn gesneden
- 800g runderriblappen, in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl paprikapoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 200 ml water
- 100 ml balsamico azijn
- peper en zout
- 750g pastinaak
- 1 el kokosolie
- Verhit de kokosolie in een braadpan en bak hierin uien en knoflook zachtjes aan.
- Voeg het vlees met de kruiden toe en schep goed door elkaar.
- Schenk water en balsamico azijn in de pan en breng aan de kook.
- Sluit de pan af met een deksel en laat het gerecht in 4 uur op een heel laag vuur gaar stoven.
- Breng daarna op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de pastinaken in frietjes en wrijf ze in met de kokosolie.
- Verdeel de frietjes over de bakplaat en rooster ze in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Serveer met het stoofvlees.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/oerhollands-friet-met-stoofvlees/
3.2.2925