Paleo Snickers
Auteur: Marinka
Personen: 12
- 140g kokosolie
- 60g cacao boter (of meer kokosolie)
- 200g Medjool dadels, zonder pit
- 100g witte amandelen
- 100g cacao
- 200g santen
- 170 ml amandelpasta
- 60 ml honing
- ½ tl vanillepoeder
- 250g Medjool dadels, zonder pit
- 180g witte amandelen
- 120 ml kokosolie (vloeibaar)
- ½ tl (Keltisch) zeezout
- 6-8 el water
- Combineer kokosolie en cacao boter in een kom en smelt deze au bain-marie.
- Combineer dadels, amandelen, cacao, kokosolie en cacaoboter in een foodprocessor of blender en maal tot een dikke, licht korrelige massa.
- Schenk het mengsel in een vierkante bakvorm en zet het ongeveer 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
- Leg de plastic verpakking met santen in een kom met heet water, laat de santen in ca. 10 minuten zacht worden.
- Combineer santen, amandelpasta, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
- Verdeel de nougat laag over de chocoladelaag en zet opnieuw 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
- Combineer dadels, amandelen, kokosolie en zout in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
- Voeg telkens een eetlepel water toe om dit proces makkelijker te maken en tot een zachte, smeerbare karamel te komen.
- Verdeel de karamel over de nougat laag en bestrooi vervolgens met de gehakte cashewnoten.
- Zet de Paleo Snickers nog 30 minuten in de koelkast voor je ze in 12 repen snijdt en serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-snickers/
3.2.2925