Paleo Snickers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat noten.
Auteur:
Personen: 12
Ingrediƫnten
Chocoladelaag
  • 140g kokosolie
  • 60g cacao boter (of meer kokosolie)
  • 200g Medjool dadels, zonder pit
  • 100g witte amandelen
  • 100g cacao
Nougat laag
  • 200g santen
  • 170 ml amandelpasta
  • 60 ml honing
  • ½ tl vanillepoeder
Karamel
  • 250g Medjool dadels, zonder pit
  • 180g witte amandelen
  • 120 ml kokosolie (vloeibaar)
  • ½ tl (Keltisch) zeezout
  • 6-8 el water
Topping
  • 100g gehakte cashewnoten
Bereiding
Chocoladelaag
  1. Combineer kokosolie en cacao boter in een kom en smelt deze au bain-marie.
  2. Combineer dadels, amandelen, cacao, kokosolie en cacaoboter in een foodprocessor of blender en maal tot een dikke, licht korrelige massa.
  3. Schenk het mengsel in een vierkante bakvorm en zet het ongeveer 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
Nougat laag
  1. Leg de plastic verpakking met santen in een kom met heet water, laat de santen in ca. 10 minuten zacht worden.
  2. Combineer santen, amandelpasta, honing en vanille in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  3. Verdeel de nougat laag over de chocoladelaag en zet opnieuw 45 minuten in de koelkast om uit te harden.
Karamel
  1. Combineer dadels, amandelen, kokosolie en zout in een foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. Voeg telkens een eetlepel water toe om dit proces makkelijker te maken en tot een zachte, smeerbare karamel te komen.
  3. Verdeel de karamel over de nougat laag en bestrooi vervolgens met de gehakte cashewnoten.
  4. Zet de Paleo Snickers nog 30 minuten in de koelkast voor je ze in 12 repen snijdt en serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-snickers/