Pompoenwraps met kipsaté
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 pompoenwraps
  • 1 el kokosolie
  • 400g kipfilet, in reepjes
  • 75g rucola
Satésaus
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gesneden
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 2 tl vissaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 150g zonnebloempasta
  • 2 tl citroensap
Bereiding
  1. Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes rondom bruin; ca. 2-3 minuten per kant. Laat even afkoelen.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een steelpan en bak hierin de gesnipperde ui aan.
  3. Voeg knoflook en gember toe, en bak even mee voor je korianderzaad, komijnzaad en vissaus toevoegt.
  4. Schenk de kokosmelk bij het mengsel en breng aan de kook.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg zonnebloempasta en citroensap toe.
  6. Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer.
  7. Verdeel de rucola en kip over de pompoenwraps en serveer met een flinke klodder satésaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoenwraps-met-kipsate/