Pompoenwraps met kipsaté
Auteur: Marinka
Personen: 4
- 4 pompoenwraps
- 1 el kokosolie
- 400g kipfilet, in reepjes
- 75g rucola
- 1 el kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, grof gesneden
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- 1 tl gemalen korianderzaad
- ½ tl komijnzaad
- 2 tl vissaus
- 200 ml kokosmelk
- 150g zonnebloempasta
- 2 tl citroensap
- Verhit 1 el kokosolie in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes rondom bruin; ca. 2-3 minuten per kant. Laat even afkoelen.
- Verhit 1 el kokosolie in een steelpan en bak hierin de gesnipperde ui aan.
- Voeg knoflook en gember toe, en bak even mee voor je korianderzaad, komijnzaad en vissaus toevoegt.
- Schenk de kokosmelk bij het mengsel en breng aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en voeg zonnebloempasta en citroensap toe.
- Pureer de saus glad met behulp van een staafmixer.
- Verdeel de rucola en kip over de pompoenwraps en serveer met een flinke klodder satésaus.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/groente/pompoenwraps-met-kipsate/
3.2.2925