Paleo Worteltaart
Auteur: Marinka
Personen: 6-8
- 200g wortels, geraspt
- 10 Medjool dadels zonder pit
- 6 eieren
- 120 ml kokosolie, vloeibaar
- 50g kokosmeel
- 1 tl kaneel
- ½ tl zout
- ½ tl baksoda
- ¼ tl vanillepoeder
- 75g walnoten, grof gehakt (optioneel)
- 125g zonnebloempitten
- 90 ml amandelmelk (of kokosmelk)
- 3 el kokosolie, vloeibaar
- 1-2 el honing
- 2 tl citroensap
- ¼ tl vanillepoeder
- Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
- Combineer de dadels met 1 ei in de foodprocessor en maal tot een fijne pasta.
- Voeg de overige eieren, kokosolie, kokosmeel, kaneel, zout, baksoda en vanille toe en maal tot een glad beslag.
- Pulseer de wortels en walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen.
- Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Combineer alle ingrediƫnten in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
- De frosting wordt iets dikker en steviger wanneer je deze nog een half uurtje in de koelkast zet voor je de taart ermee bestrijkt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-worteltaart-notenvrij/
3.2.2925