Paleo Worteltaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 6-8
Ingrediƫnten
Worteltaart
  • 200g wortels, geraspt
  • 10 Medjool dadels zonder pit
  • 6 eieren
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 50g kokosmeel
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 75g walnoten, grof gehakt (optioneel)
Frosting
  • 125g zonnebloempitten
  • 90 ml amandelmelk (of kokosmelk)
  • 3 el kokosolie, vloeibaar
  • 1-2 el honing
  • 2 tl citroensap
  • ¼ tl vanillepoeder
Bereiding
Worteltaart
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een springvorm in met wat kokosolie.
  2. Combineer de dadels met 1 ei in de foodprocessor en maal tot een fijne pasta.
  3. Voeg de overige eieren, kokosolie, kokosmeel, kaneel, zout, baksoda en vanille toe en maal tot een glad beslag.
  4. Pulseer de wortels en walnoten door het beslag tot deze er volledig in op zijn genomen.
  5. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten goudbruin en gaar.
Frosting
  1. Combineer alle ingrediƫnten in de foodprocessor of blender en maal tot een gladde massa.
  2. De frosting wordt iets dikker en steviger wanneer je deze nog een half uurtje in de koelkast zet voor je de taart ermee bestrijkt.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/snacks/paleo-worteltaart-notenvrij/