Gevulde pompoen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept bevat eieren.
Auteur:
Personen: 2
Ingrediƫnten
  • 1 pompoen (0,8 - 1kg)
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 100g shii-takes, in plakjes
  • 250g rundergehakt
  • 100g postelein (of spinazie)
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Boen de pompoen goed schoon onder de kraan en snijd de bovenkant eraf. Gooi de bovenkant niet weg.
  3. Gebruik een lepel om de pompoen te ontdoen van de zaden en zaadlijsten. Zet de pompoen alvast op de bakplaat.
  4. Verhit kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui even aan.
  5. Voeg knoflook en shii-takes toe en bak deze 2 minuten mee.
  6. Voeg gehakt, rozemarijn, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee.
  7. Haal de pan van het vuur en schep er snel de postelein (of spinazie) doorheen tot dit iets is geslonken.
  8. Laat de vulling 10 minuutjes afkoelen voor je de eieren er doorheen mengt.
  9. Vul de pompoen met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer bovenop.
  10. Bak de gevulde pompoen in 1 uur gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-pompoen/