Gevulde pompoen
Auteur: Marinka
Personen: 2
- 1 pompoen (0,8 - 1kg)
- 1 el kokosolie
- 1 ui, in halve ringen
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 100g shii-takes, in plakjes
- 250g rundergehakt
- 100g postelein (of spinazie)
- 1 tl rozemarijn
- peper en zout
- 2 eieren
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Boen de pompoen goed schoon onder de kraan en snijd de bovenkant eraf. Gooi de bovenkant niet weg.
- Gebruik een lepel om de pompoen te ontdoen van de zaden en zaadlijsten. Zet de pompoen alvast op de bakplaat.
- Verhit kokosolie in een hapjespan en bak hierin de ui even aan.
- Voeg knoflook en shii-takes toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg gehakt, rozemarijn, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee.
- Haal de pan van het vuur en schep er snel de postelein (of spinazie) doorheen tot dit iets is geslonken.
- Laat de vulling 10 minuutjes afkoelen voor je de eieren er doorheen mengt.
- Vul de pompoen met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer bovenop.
- Bak de gevulde pompoen in 1 uur gaar.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/rundvlees/gevulde-pompoen/
3.2.2925