Mango Kaffir Limoentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Personen: 8
Ingrediënten
Taartbodem:
  • 175g kokosrasp
  • 2 el kokosmeel
  • 60 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml ahornsiroop of honing
Vulling:
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el gelatinepoeder
  • 400g rijpe mango, in blokjes (ongeveer 1 grote mango)
  • 2 kaffir limoenen, sap en rasp (of gebruik 2 gewone limoenen)
  • 60 ml honing
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • ½ tl vanillepoeder
Bereiding
Taartbodem:
  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een taartvorm (standaard springvorm formaat) met bakpapier of vet deze goed in met wat kokosolie.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de bodem en roer goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk het langs de randen iets omhoog, om een opstaande rand te creëren.
  4. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin in het midden van de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen.
Vulling:
  1. Doe de kokosmelk in een steelpan en strooi de gelatine hier overheen. Roer goed door elkaar met een garde, zorg dat er geen klontjes in het mengsel zitten.
  2. Verhit het kokosmengsel en breng even kort aan de kook. Haal de pan direct van het vuur.
  3. Combineer de blokjes mango, limoensap, honing, kokosolie en vanillepoeder in een foodprocessor of blender.
  4. Schenk het warme kokosmengsel erbij en maal het geheel vervolgens tot een egale massa.
  5. Schenk de vulling in de taartbodem en bestrooi met het limoenrasp.
  6. Laat de taart in 2-3 uur opstijven in de koelkast voordat je deze serveert.
Recipe by EetPaleo at https://www.eetpaleo.nl/recepten/fruit/mango-kaffir-limoentaart/